Mooi aan het water

Hoveniersbedrijf Frank van Gameren beschermt uw oever

Als uw tuin aan het water grenst, dan weet u dat de oeverbeheersing veel tijd en aandacht vraagt. Wanneer u ons inschakelt voor de beschoeiing of een grondkering, zoals een damwand, weet u zeker dat al het werk gelijk goed wordt uitgevoerd. U bent dan in een keer af van al het onderhoud. Meestal wint u nog een meter extra ruimte, wat uw tuinplezier alleen maar ten goede komt.

Onbezorgd wonen aan het water in de Betuwe

De Betuwe, ingesloten door de Lek en de Waal. Daartussenin vinden de Linge en vele kleine waterwegen hun weg. Het is hier prachtig wonen. Maar daar waar land en water elkaar kruisen, is de invloed van de natuur groot. Door oeverbeheersing van Hoveniersbedrijf Frank van Gameren blijft uw tuin aan het water in tact.

Laat een beschoeiing of een damwand plaatsen

Bij een grondkering zijn 2 aspecten van belang:

  • Hoe hoog is het niveauverschil tussen land en water?
  • Is er regelmatig flinke golfslag door scheepvaart?

Damwand
Hoe groter het niveauverschil, hoe sterker de constructie van de grondkering moet zijn. Ook golfslag vraagt om een stevige constructie. In deze gevallen plaatsen we een damwand. Die bestaat uit verticale planken van hout, kunststof, metaal of beton. Een slot- of een veer- en groefverbinding houdt de panelen bij elkaar. Het geheel drijven we onder druk de grond in.

Beschoeiing
Een beschoeiing kunt u het beste vergelijken met een schutting in het water. Die bestaat uit horizontale planken die op palen zijn bevestigd. De rand van de beschoeiing reikt tot de hoogte van het maaiveld.

Wilt u weten welke oplossing het meest geschikt is voor uw tuin?